dove6mirrorMagyar Pünkösdi Egyház

Szigetszentmiklóson

 

Az első összejövetelek 1962-ben kezdődtek el egy kedves család házának szobájában, a Buckában. Az alapító tagok: Jakab Pál és az ő „lelki gyermeke”, id. Nagy Ferenc, aki 38 esztendőn át volt a gyülekezet lelkipásztora. Az alapító tagok közé sorolható még Plansi testvérnő - aki otthont adott az első imaháznak -, Szabadi István, Bóna Ferenc, Panyik József.

1970-ben elkészült az új imaház az Erkel Ferenc utcában, amit Nagy Ferenc lelkipásztor telkén építettek fel családi háza mellé.

Gyülekezetünkben folyamatos missziós szolgálatok működnek – gyermek bibliakör, ifjúsági körök, bábcsoport. Külső-belső missziós csoport is működik, akik evangelizációs szolgálaton vesznek részt az ország egész területén.

2000-ben Nagy Ferenc lelkipásztor testvért az Úr haza szólította és megüresedett helyét Isten elhívására Mádai Tamás lelkipásztor töltötte be.

A gyülekezet jelenleg a Szilágyi u. 28/b szám alatti családi házban kapott helyet. Terveinkben szerepel, hogy 2010-ben elkezdhetjük Szigetszentmiklóson a templom építését. A Közösségünknek 114 temploma, gyülekezete van az országban. Reményeink szerint Szigetszentmiklóson lesz a 115. imaház, ahol folytathatjuk elhívásunkat, hitvallásunk gyakorlását Isten kegyelme által.

A közel 50 éves működés során a  gyülekezetben az alábbi testvérek szolgáltak :

Jakab Pál, 1961

Nagy Ferenc  1962-1998

Nagy József 1998-2000

Mádai Tamás 2000-

Vissza a főoldalra